Renovering

Jaha då har vi satt igång projektet då. Första bilderna från renoveringen. Minns ni hur det såg ut innan?




Köket är prioriterat i första hand men alla rum ska fixas. Nu har vi mekat ner alla överskåp, hamrat bort allt kakel, dragit bort gammal tapet, rivit ut ett skåp och ett litet förråd, dragit loss fläktskåp och sladdar, slagit ut en del av en vägg, rivit ur golvet i köket och slutligen städat upp allt bråte. Det går fort när det är kul.

Mitt i allt när det var som värst tittade vi på varandra lite skräckslaget och konstaterade att ingen av oss någonsin har renoverat eller gjort något sånt här tidigare. Hur ska vi få ihop allt igen? Men nu känns det lite bättre igen. Man lär sig ju när man håller på och hittar lösningar som inte är så himla svårt som man kan tro och det kommer att bli fantastikt när det är klart! Slut för idag. Nya tag imorgon.


Förutom att vi fick lägenheten så hände det dessutom något annat fantastiskt igår! Mer information om detta kommer framöver. =)
Nu är jag helt slut. Ska titta på "pirates" på tv, käka melon och slöa resten av kvällen.

Vad händer och fötter?

Antagningsbeskeden kom från skolan nyss. Jag skulle kunna tänka mig att läsa någon av dem. Kanske företagsekonomikursen? Eller socialpsykologin? De kan ju gå att kombinera med jobbet.

Jag ska på anställningsintervju på onsdag förresten. Det är ett fast jobb som fritidspedagog på en särskola här i stan. Låter sjukt spännande! Hoppas hoppas hoppas... Wish me luck!

Fyra dagar kvar tills vi får nycklarna till lägenheten. Då blir det arbete som väntar. Jag längtar!

Inte långt kvar till jul nu heller. Har hunnit köpa en del julklappar som ligger inslagna och klara under vår lilla minigran.

Nu ska jag krypa ner i soffan med en skål glass att bota min svidande och kliande hals med och vänta på att världens vackraste och mysigaste man ska komma hem...

Adventsnyheter

Julpynt, julgran, adventsljusstake, apelsiner, pepparkakor, stjärnor. Allt är ordningsställt för att börja längta, planera och julmysa så mycket vi bara hinner fram till jul. Jag kanske är lite tidig med allt men jag vill kunna njuta av det så länge som möjligt. Det här är en underbar tid!


Men mycket annat skit snurrar och trasslar ihop sig i huvudet på mig. Jag är inte helt nöjd med att jag inte vet vad jag ska göra efter jul. Jag vill ha ett schysst jobb! Ett ställe där jag kan göra något bra. Jag kan ju alltid vara kvar där jag är nu ett tag men... nej, det duger inte. Och det kan bli problem att ha råd med renoveringen om vi båda pluggar.

Jag är missnöjd med min egen insats och hela situationen och tappar både intresset och självförtroendet. Jag försöker ju hela tiden göra det jag tror är bäst utan att sjunka ner i gnällträsket men allt blir pannkaka. Idag ville jag bara gråta och gå hem. Varför försöker människor så sällan stötta varandra istället för att påpeka varandras brister? De enda som tycker om mig är barnen tror jag. Vad ska jag göra?


Men bortser man från jobbet så kan jag se ljusning i mycket annat. Lägenheten står och väntar på två väl förberedda och fixarsugna typer. =) Vi kan tänkas ha råd med hela kalaset utan att låna mer pengar.