Spela Allan

Jag gillar Allan Edwall. Jag gillar inte att pengar styr så mycket men jag måste ju säga att jag däremot gillar att mitt jobb värderas och att jag blivit lovad ett big raise för mitt engagemang och ansvarstagande. Yeah!
1 people like this.


I testamentet ska det stå:
Ditt liv är till för att leva på
och ära kan du aldrig få
och inte några pengar.

Och mot betalning gal ej näktergalen

Av glans och storhet blir det bara skalen.
Av prål och prydnad blir det mat åt malen
och alla råttorna i skafferiet.


/Allan Edwall



Botaniska

Jag vill slå ett slag för den vackra botaniska trädgården i Göteborg. En fantastisk park med olika trädgårdar som är lugnande och uppfriskande för själen. Vi har varit där och fotat och fikat ett par gånger.






































Inspiration och onda andar

En fullspäckad och inspirerande dag på bokmässan. Det är skönt att få vara bland alla dessa människor som kämpr för bra saker. Jag köpte en bok om ekologisk mat och började fundera på om jag skulle dra med någon båt till Gaza... men jag känner mig ändå fortfarande lite frånvänd, avställd och otillräcklig. Som att allt jag gör är antingen fel eller bara ganska meningslöst. Träning och svett tar bort onda andar har jag hört så nu blir det gymet. Dessutom är det är tydligen sånt man ska ägna sig åt för att uppfattas som en bra människa.

Bitterfitta AB.

Nej!

Ja man har rätt att tycka vad som helst men bör man tycka vad som helst?

Ska jag verkligen acceptera allas åsikter? Eller får jag säga att jag tycker att det här känns jävligt pinsamt och inte alls grundat i de värderingar som jag trodde att vårt samhälle stod för? Får jag säga att det här är fel? Måste jag acceptera att vi tycker olika eller har jag rätt att sätta emot?

Jag tänker sätta emot. Demokrati och värdegrundsfrågor är mitt jobb och jag tänker göra det ännu bättre från och med nu.

Valdag

En positiv dag! Nu ska jag gå och rösta. Efteråt ska vi gå ut och äta och ikväll blir det valvaka hemma hos oss. Idag är en fin högtid i demokratins tecken. Här hemma firas det med mycket godsaker och kärlek!


Val

En kommentator i min blogg verkar dela både förnamn och efternamn med Hagamnnen. Lite rolig aspekt i frågan om att han verkar försvara SDs sätt att se på kvinnofrågor och genusforskning. =)

Hur som helst. Snart är det val och jag längtar tills det är över. Det ligger en spänning och oro i luften såhär innan valet som ger lite obehag hos mig. Så många känslor väcks till liv hos människor. Diskussioner blir hetsiga. Uppdämd ilska, tvivel och maktlöshet ger sig till känna. Hur ska det bli? Tänk om...?

Jag kommer att rösta efter den ideologi som ligger mig varmast om hjärtat. Inte efter löften och valpropaganda eller personliga ekonomiska fördelar. Jag kommer att rösta för de värden jag står för. Sedan är det bara att hålla tummarna för att allt blir ok. Jag kommer att hålla dem hårt för att Nyamko Sabuni och Jan Björklunds inkompetenta asses inte får sitta kvar på sina ministerposter och för att SD inte blir inröstat i riksdagen! Men jag är tyvärr inte så hoppfull.