Orka??

Orka bo i den här stan!?

Fy fan. Jag drar!

Jag tar allt på cykeln!

Gört!

Tjarå!


image35

You and me baby. Love you.

Genus på trafikskolan

Idag var jag med Maria och gick handledarutbildning för hon ska ta körkort. Hehe. När jag började räkna insåg jag att jag haft körkort i över sju år! Kors..

Hur som helst... det hela slutade med att jag tog upp en diskussion med trafikskolan-farbröderna efter kursen. De var väl inte helt och hållet insatta i jämställdhetspedagogik och jag ville tipsa dem om att fundera över genusperspektivet på kursen. Det kan ju vara så att deras ordval, kommentarer och irrelevanta generaliseringar om tjejer, killar och bilkörning skapar irritationen hos många unga människor som går kurs hos dem och inte alls känner igen sig i deras "roliga snack".

Om de skulle börja fundera lite mer på saken så kanske de får med sig fler. Det kanske kan räcka att hålla sig till fakta och det som har betydelse för bilkörningen. Man kan vara en rolig och bra föreläsare utan att bekräfta fördomar. Måste man nödvändigtvis betona skillnader av säkerhetsskäl eller annat så kan man ju också ta upp en diskussion kring vad det beror på.

Exempel: De säger att de är oroliga för att fler killar hamnar i olyckor i trafiken. Istället för att då uppmuntra killar till aggressiv bilkörning genom att uppmärksamma det som "typiskt grabbigt beteende" eller "farsan säger kör och morsan säger bromsa" så kanske man kan jobba med det från ett annat perspektiv.

Jag vet inte, men jag tror att de på körskolan har kompetens att lägga upp det bättre med lite press på sig.

Jag tror inte att de bryr sig så mycket om mina ord, men om fler kommenterar det så kanske de tänker över upplägget och den tråkiga tonen någon gång. Vi hade ett givande samtal och jag tror att det räcker så. Att så ett frö är att vinna i längden...

Love

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours


No more bullshit.


Imorgon drar jag norrut för lite lugn och ro. Jag tackar gudarna för fenomenet semester.

Inskränkt

Vissa saker som människor säger gör mig vansinnig! Det är människor som tror att de är maktlösa i en värld som inte går att påverka. Som inte förstår att det är vi som lever nu som skapar vår värld. Ingen hörge makt!

Vakna upp och se att det du just sa inte är något som bara rör dig. Det stannar inte precis utanför din mun. Det går direkt till någons öra och sedan vidare från öra till tanke och från tanke till handling. Plötsligt har du påverkat mer än du någonsin kan drömma om.

Sluta var så inskränkt!



Exempel på saker som jag tycker att man kan undvika att säga om man inte väldigt gärna vill låta urbota korkad:

-Allt är inte som man tror, lilla vän. Du minns fel. Det är kriminella människor som våldtar och slår. Du blev egentligen inte alls utsatt för något!

-Det är ju bevisat att invandrare gör fler brott än svenskar! De ska sköta sig om de ska få bo här.

-Jag tycker i alla fall att flickor ska ha rosa kläder och leka med dockor. De väljer ju det själva!

Dagens tips

När man väl tagit ett av de där livsavgörande besluten så känns allt så fantastiskt sjukt jävla galet bra! Som att någon plötsligt viftade med ett trollspö framför mig och borta var all sorg och all tveksamhet... Hur gick det till? Jag blev vansinnigt rik på kärlek!

Dagens tips: Våga och vinn! Etta, kryss, tvåa... 1 000 000! Gratulerar!

image30

Att lära av sina misstag

Jag vet inte hur allt ska bli men jag är lycklig över att vara jag. Jag är inte sämst. Det finns de som är värre. Det finns de som inte lär av sina misstag. Jag har lärt mig den största läxan av dem alla och jag har helt och hållet beslutat mig för att gå vidare. Nu står det inte stilla. Jag har satt igång kugghjulet sm driver runt alla de andra så att hela maskineriet går igång.

"Det går hit det går dit det går runt en liten bit och den startar på ett kick det e en makalös manick."

Inte är det lätt att leva och göra val men den stora lyckan finns inom synhåll. Jag vet ungefär vad jag vill och jag är värd det!


Minne

Det finns så mycket minnen och USB och... ja man glömmer ju lätt bort att man har ett eget minne. /M


image29

Böcker

Ny dag. Bättre. Jag läser, läser och läser och flyr från mitt liv för att leva mig in i någon annans.

"Vår vilja som barn är gränslös, vår fantasi likaså. Vi vet instinktivt att livet är stort och obegränsat, att allting är möjligt för oss. Men när vi växer upp förstår vi så småningom att det kommer att krävas ett aktivt handlande; vi måste göra val. Välja bänkkamrat och bästis, fotboll eller hockey, flickvän och pojkvän. Vi har livet i vår hand, vi kan forma det.
Med detta kommer naturligtvis fasan, svindeln; skräcken att handla fel, att göra något oåterkalleligt i form av val som vi sedan kommer bittert ångra och aldrig kunna rätta till.
Finns det sådana drastiska handlingar? Är det inte vår skräck inför valet onödigt stor och sanningen istället att en växande insikt om livets natur paras med ett ökat tryck från omvärlden att aldrig göra fel? Något av det värsta vi kan vara, får vi lära oss, är inkonsekventa. Vår västerländska kultur understryker oavbrutet vikten av trygghet, omboning, förutsägbarhet."


Måndag. Fika kan jag nog klara av.


"För vem vet vad som väntar bortom döden? Kanske ett nytt liv, kanske en ny chans? Kanske ett spädbarns alla möjligheter igen."

Hopp??

  • Finns det hopp för mig, för er andra och för världen?

  • Kan man glömma och gå vidare eller måste man alltid lida för det som hänt?

  • Finns riktig kärlek eller är det bara något som naiva människor inbillar sig?

  • Har kärlek gjort någon lycklig eller gör det alltid gör ont?

  • Är jag ett as på riktigt eller är det bara olyckliga omständigheter som gjort mig såhär och kan det gå över?

Ett as

"Jag är ett as. Nämen, så tokigt jag pratar. Det är ju du som är ett as."


Det var lite så jag tänkte.


Jag hatar livet just nu! Please shoot me someone!


"De flesta röker för att de tycker om det. Själv röker jag för att dö."


Vill du ha ett miserabelt liv så kontakta mig. Jag delar gärna med mig av all skit.

Sämst

Jag känner mig som världens sämsta människa idag. Ingen ordning. Självförakt AB.


"Egentligen har jag ingen lust med någonting. Jag vill ingenting. Jag har ingen lust att leva. Det känns otäckt, vet du det? Det är skillnad på att vilja dö och att inte ha någon lust att leva. Om man vill dö så vill man ju i alla fall någonting. Jag vill ingenting. Inte leva heller."


Hon beskrev det bra. Jag minns känslan jag hade när det var så. Jag vill inte ha den tillbaka men den knackar på dörren idag. Gå härifrån och kom aldrig mer igen!


Tack gode gud för mina vänner.