Ny het nyhet

På tåget... på väg norrut för tre veckors julturné runt Sverige.

Göteborg-Enköping-Järvsö-Luleå-Stockholm-Göteborg.



Den nya heta nyheten handlar dock om vad som väntar när jag kommer tillbaka, nämligen att jag har fått heltidsjobb på en Reggio Emilia-förskola! Jag börjar den 15 januari. Så då blir jag en sån där hurtig och rik arbetare igen. Grattis till mig!

Hästpojken



Underbar!

Den sortens kärlek som är min

Glädje är att ha en vän som du. Du har inre lugn och styrka som överträffar alla jag känner. Du är den som helt coolt går din egen väg, så opåverkad av den kultur som andra människor så lätt dras ner av. Du är den som aldrig gjort mig besviken. Du är den jag litar mest på i hela världen och det är dig jag alltid vill hålla i handen när det stormar.



Arrrrrrrg

Nu är jag less på allas hurtiga kommentarer om härlig snö och vinter! Blä!

Orka tåla minusgrader, orka gå ut, orka tråkig fältstudie, orka jul, orka vara social, orka mens, orka CoP, orka flash, orka laga mat, orka disk, orka vinter, orka vara nöjd... hatar denna kyla som gör mig fullständigt förlamad i sinnet och deprimerad. Går på helspänn och huttrar och skakar och surar. Spelar ingen roll hur många par sockor man klär på sig. Spelar ingen roll hur många frostkalla täcken man har på sängen för när man väl byggt upp en liten gnutta värme där under (med hjälp av hårfön, tjocka sockor, tröjor, sambo och filtar) så måste man ta sig upp och gå in i den ultimata köldzoonen: duschen. Naken och blöt. Ve och fasa. Nej, jag kan gott vara skitig.

Finns det värme någonstans i det här landet såhär års? Önskar som varje år att jag fick vara en björn som tjock och mätt går i ide och inte lufsar fram förrän värmen tinar isen i magen och jag börjar bli hungrig igen.

Jag tror att jag har större problem med vinter och kyla än den genomsnittliga människan. Eller håller ni andra bara tyst om lidandet? Alla mår ju dåligt av att frysa, men jag fryser hela tiden och vill gråta. Tar mig med enorma svårigheter ur sängen. Lider mig igenom dagarna utan att få någonting gjort. Är trött hela tiden och gnäll, gnäll, gnäll, gnäll.... Allt detta på grund av att temperaturen glidit ner under +5°C.


 

Jag orkar inte vara snäll och fin hela ti'n! Jag är arg, jättejättearg... (jag gillar årets julkalender)


Musikuppdatering

Det har varit mycket härlig musik den här sommaren/hösten och alltför lite tid att njuta av den. Mycket spelningar som jag missar på grund av penga- och tidsbrist. Förra veckan missade jag Brothers of End som jag velat gå på.. den här veckan kommer jag förmodligen missa både Tutankamon och Regina Spektor som egentligen lockar. Men här kommer en kort sammanfattande lista över mina mest spelade artister under de senaste månaderna som jag vill tipsa om för någon som fortfarande inte lyssnat in sig:

Glasvegas - känsla, ärlighet och accent som ger mig lyckorus
La Roux - skönt ljud för öronen och stämbanden, passar alltid
Melissa Horn - öppna texter som stannar i själen, vackert
Mattias Alkberg BD - poetisk norrländsk musikmix av motstånd mot allt, så skönt

Jocke 25år

Mycket trevlig vistelse i Skövde i helgen och lyckad födelsedagsfest med narcissism-tema.
Grattis Jocke önskar Jocke, Jocke och Jocke!

Idag började vintern

Jag har ett litet problem som har stört mig från och till under hösten. Ibland känns det ganska sorgligt. Sådär så man känner att just det problemet lockar in en massa andra problemtankar som egentligen inte ens var problem från början. En energisugare.

Jag har tagit upp mitt problem med olika vänner för att få goda råd och de har varit snälla och sagt att jag är bra och föreslagit att jag ska skita i det vilket egentligen är en väldigt bra idé! Ändå har detta svar inte riktigt tillfredställt mitt sinne och jag har inte lyckats förklara för dem varför jag inte bara kan skita i det. För att jag själv inte vet varför det inte bara kan sopas undan. Sedan hittar jag ingen öppning att besvära dem mer med mitt fjuttiga problem så jag grubblar vidare själv istället.

Vissa saker måste bara redas ut innan man kan släppa dem. Nu känns det som att det börjar bli patetiskt att grubbla mer och på något sätt måste jag konfrontera det... Så frågan är nu; vem erbjuder sig att vara min terapeut en stund och ge mig konstruktiva råd på hur jag ska bli av med min irriterande lilla energisugare?


För övrigt så kom kylan till Göteborg idag. Det var så vackert på sitt sätt...


Morgonljus





Frostig park





Frost på löv





Frostad kant





Kväll vid kanalen