Semester!

Imorgon går vårat flyg till Kreta med oss ombord om allt går som det ska. Sedan väntar tre veckor av soliga, sköna och glada aktiviteter! =)

Den senaste veckan har spenderats i Enköping och nu sedan igår har vi varit hos syster i Stockholm. Veckan i Enköping var solig och härlig! Jag var lite ledsen att det inte blev läge att träffa kompisarna så mycket. Men å andra sidan så blev det så mycket mer tid att ta det lugnt och sola och läsa och bada. Koffsan är en mycket trevlig badplats. Vi har varit stammisar där hela veckan nästan.






Idag var vi iväg och träffade moster Tina och badade vid en jättemysig sommarstuga som de lånat i Lida.

Jag var förbi Carro för några dagar sen och gosade med hennes lilla Isabel. Och nu sitter jag och glor på systers alla bebisgrejer som börjar komma på plats här i lägenheten och hennes stora tjocka mage. Åh, jag vill också ha en fin vagn, små strumpor och tröjor och badbaljor och nappar och framför allt en liten minimänniska som man får krama och vagga och trösta och leka med och älska precis hela tiden!

Mamma Mia

Hahaha... Jag var nyss på bio och såg eländet. Ett enda färgsprakande, pinsamt, vansinnigt töntigt men kul Abba-medley! Jag gick iaf hem med ett leende på läpparna och Abba-låtar på hjärnan.

Kreta 3 veckor

Då var det dags att skriva packlista för vad jag ska ha med mig när vi åker till Kreta...

Jag ska inte hålla på och snåla så mycket på packningen nu när vi ska bo på samma ställe hela resan. Så det får bli stora resväskan! Men det går ju att tvätta upp grejer under tiden så man behöver inte ha med sig hela garderoben. För att underlätta inför kommande resor så skriver jag upp allt här.

Kläder
Badkläder x3
Shorts x1
T-shirts x5
Linnen x3
Klänningar x4
Kjol x1
Leggings x1
Trosor x7
Strumpor x5
BH x2
Sport-BH x1
Jeans x1
Tunna byxor x1
Tunn långärmad tröja x2
Tjock långärmad tröja x1
Keps
Regnjacka

Skor
Joggingskor
Flipflop
Pumps
Sandaler

Reseapotek/Hygien
Tandborste, tandkräm, tandtråd
Deo
Parfym
Smink
Solskydd
Nagelsax
Pincett
Tops
Hårborste
Schampo, balsam, duschcreme
Bodylotion, fotcreme
Nagellack, remover
Rakhyvel, rakgel
Linser, linsvätska, behållare
Glasögon
Tamponger, trosskydd
Handduk
Ipren
Dimor
Skavsårsplåster
Vanliga plåster
Öronproppar

Accessoarer

Hårnålar, diadem, snoddar
Halsband
Armband
Solglasögon

Väskor
Stora resväskan
Kånken-ryggsäcken
Vattentät väska

Övrigt
Pass
Flygbiljett
Dyklicens, loggbok
Dykmask
Körkort
Visakort
Försäkringsbevis
Resmålsinfo, karta
Kamera, väska, laddare, USB-sladd
Euro (startkassa)
Swedbankdosa
Kortlek
Nintendo gameboy
Vinöppnare
Dator, laddare, hörlurar, nätverkssladd
Mobiltelefon, laddare, headset
Pocketbok
Korsordstidning
Penna
Litet anteckningsblock
Tvättmedelspåsar
Den här packlistan



Ni kan väl kommentera min lista?! Har jag glömt något?

Nu längtar jag verkligen till resan! Vi kommer till Enköping på onsdag tror jag... Sen åker vi från Arlanda den 31:a. Någon som har lust att skjutsa oss till flygplatsen? *blinkblink*

Winnerbäck

Jag är ganska sur... för att Miss Li var inställt och de hade tidigarelagt Maja Hirasawa utan att informera på hemsidan eller någonstans, så när vi kom dit så hade hon redan spelat. Dålig stil av arrangörerna!

Men det var ju tur att man fick se en tredjedel av artisterna man betalat för iaf!

Men jag är faktiskt glad ändå, för man kan inte bli annat. Winnerbäck var riktigt bra som vanligt! Ganska mycket fart i den här konserten. Effektfullt med fiolerna. Dessutom var det var jättefint där i folkparken i Mariestad och vi hade lite picnic med oss. Så alltihop blev mycket lyckat ändå!













Winnerbäck ikväll!!

Ikväll far vi till folkparken i Mariestad för att se Winnerbäck och Miss Li och Maja Hirasawa!

Det blir min sjunde Winnerbäck-konsert... Ska skriva ner dem här så jag får lite ordning i minnet. =)

Enköping 2001.06.30

Liten konsert på hamnfestivalen men ett stort ögonblick för Line. De hade stavat hans namn fel på affischerna. Jag stod och vaggade med till "Nånting större" och förundrades.

Gröna Lund 2001.09.07

Jag var där med Elin, Adde, Martin och Stefan. Härlig stämning. Dans och skrål! Mest låtar från "Singel" och "Kom".

Uppsala 2003.04.23

Jag gick med Adde. Finstämd konsert i universitetsaulan med ganska mycket låtar från nya albumet "Söndermarken". Vi hade sittplatser.

Halmstad 2006.07.07

Jag var där med David, Anna, Lisa, Carro, Rob och Ylva och var lagom full och nykär! Sång och dans och hopp! Lyckad kombination av gamla och nya låtar.

Zinkensdamm 2006.08.12

Jag gick med mamma och Anne. Det var en jättestor konsert! Galet mycket folk! Samma låtar som i Halmstad.

Skövde 2007.11.09

Jag var där med David, Alex och Jonas. Annorlunda och ganska lugn. Många rysligt bra låtar. Mycket från "Daugava".

Mariestad 2008.07.17

Jag gick med David. Det var en fartig konsert med många säkra kort och sommarkänsla! Ett par nya låtar.

Pizza och öl en lördagkväll

Idag har jag fått antagningsbesked från VHS, så nu är det klart! Jag kom in på alltihop så i höst ska jag plugga.

Det här är kurserna jag ska läsa:

Allmän företagsekonomi 15hp
Dokumentära medier I 15hp
Digital bildbehandling A 7,5hp
Pedagogisk dokumentation med IT-stöd 7,5hp

Det ska bli så kul! Jag längtar verkligen!

Ikväll är det hemlagad pizza, öl, film och popcorn som gäller... Mys!



Nytt!

Vi köpte en ny kamera idag som vi har haft ögonen på länge! En Nikon D40. Schysst pris på en mycket bra kamera vad vi har hört. Vi betalade 3750kr inklusive en snygg Samsonite-väska till. Så nu kan vi ta många fina bilder på vår bröllopsresa...

En annan sak som jag äntligen investerat i idag är ett par schyssta gympaskor! Det var tydligen bra enligt försäljaren att de var dämpade både i fram och i bak. Jag tyckte mest att det var bra att det var rea på dem! =) Hur som helst så tog jag en kort testrunda med dem idag och fötterna känns som små bomullstussar! Så nu har jag ingenting att skylla på längre. Det är bara att börja röra på sig!

Semesterplaner

Då var den här semesterveckan slut då... Jag har varit hos pappa några dagar och spenderat tiden med att bada, grilla, klippa gräs, spela poker, klappa hästar och sova! Mycket trevligt!

Nu väntar två veckors arbete innan den riktiga, långa semestern drar igång... Vi ska vara i Enköping lite i slutet av juli och sedan blir det resa!
Vi bokade bröllopsresan i helgen. Vi ska tillbringa tre veckor på Kreta och planerar att fylla tiden med bland annat sol, bad, moppeturer, vandring, dykning och god grekisk mat!

När vi kommer hem är det lagom till nollningen och massa party här i Skövde!

Intervju

Idag var jag på anställningsintervju för ett jobb som jag sökte för några veckor sen. Det verkade så bra! De verkade trevliga och det var ett fint ställe och de skulle satsa på saker som jag är intresserad av och det är en möjlighet för mig att komma vidare och få lite mer erfaranhet. Jag skulle tänka på det några dagar och jag tänkte att jag skulle tacka ja... först.

Men så var jag på bio ikväll med Sara och Marie. Jag berättade att jag inte kunde bestämma mig för det var så mycket jag ville göra. "Du har ju hela livet på dig", sa Marie. Hon är så klok. Tack. Det rensade mitt huvud lite och jag kom på att jag behöver faktiskt inte ha så bråttom. En sak i taget. Jag ska nog plugga nu när jag har råd och tid och vill så gärna!

Vad som senare slog mig under filmens gång var att jag kände igen mig i så mycket. De fina vännerna. Sorgen när saker som är rätt går fel. Tankarna som trasslar in sig och reder ut sig. Hur man går vidare. Den stora kärleken. Lyckan. Det känns fint att tänka på det. Som att man kommit så långt men samtidigt har så mycket underbart kvar.