Chalmers big jump open

Det blev ingen film igår. Tittade på Chalmers big jump open istället. Sjukt stort hopp! Det var riktigt spännande och så skön stämning och helt klart värt att stå ute i kylan för. En bruten arm vad jag såg, annars verkade det gå fint.

På kvällen gick vi på en spelning med Fox Machine på Pustervik. Jag hade inte hört dem förut men gillade dem. Jag hade jättekul, träffade massa folk, dansade och den här gången orkade vi till och med vara ute tills de stängde! Yeah! Kvällens mer spännande händelse var nog ändå att prata med José Gonzalez! Vi hade tänkt se filmen om honom i fredags men biljetterna var slut så jag ska nog kolla upp om det finns kvar någon annan dag den här veckan...

Janne fotade lite på tävlingen...






Brillor

Jag fick ju nu en härlig arbetarlön häromdagen och känner mig nu otroligt rik! Tänkte investera i nya glasögon någon gång eftersom mina gamla köptes 1997 om jag minns rätt... Så det kan ju vara på tiden. Vart trettonde år måste väl vara maxtiden att byta bågar?? Något sånt här har jag i alla fall tänkt leta efter:

 

Bilden lånad från: http://annikabackstrom.blogspot.com/

 

Stort, bekvämt, snyggt. Vad tycker ni?

 

 

Imorgon kommer fina fina Katarina hit och förgyller min dag! Kalasbra! =)


Filmfestival

Filmfestivalen har börjat. Weeehoo! Kultur och underhållning till folket! =) Jag minns hur otroligt sugen jag var på att gå förra året. Men nu känns det plötsligt lite jobbigt och stort och jag vet inte i vilken ände jag ska börja eller vilken film jag vill se. Tur att jag har en hel vecka på mig, så något ska jag väl hinna med ändå.
Jag började bläddra lite i det 180 sidor långa PDF-katalogen med sjukt mycket film och plockade halvt slumpartat ut en hög med filmer som jag kan tänka mig att se...

Brothers

Night and fog (Inte den gamla som vi såg på dokumentära medier-kursen utan en ny film alltså)

The scouting book for boys

Here

I love you phillip Morris

Bad lieutenant

Under the north star

A mothers courage: talking back to autism

 

Fler förslag och allmänna tips välkomnas då jag har problem att orientera mig i den filmdjungel som Göteborg kommer vara den närmaste veckan! Säg mig vad som är måsten på Göteborgs filmfestival?!

 

(Tack för tipset om Miss Kicki Jonna, men den visas tydligen inte på filmfestivalen...)


Komplext liv

Det var länge sedan och känns lite konstigt men här kommer ändå en liten dikt... eller berättelse... eller vad man vill kalla det. Någon form av avtryck.. uttryck... tryckt känsla...

Jag piskar mina hästar framåt.
Horisonten skapar mina förväntningar.
Färger och dofter får visa vägen.

Men jag stannar, vänder tittar bakåt.
Undrar hur jag hamnade här?

Halkar i leran och ligger kvar.
Kall luft och fuktig jord.
Njuter en kort stund på botten.
Lämnar marken med en souvenir.
Går dit magkänslan säger till mig nu.

Lämnar aldrig sorgen helt.
Finner alltid glädjen någonstans.
Om du vore i mitt huvud...
Så fick jag visa vad jag känner när du inte ser.
Hur jag ger vad jag vill ha.

Jag botar ensamhet med samtal.
Det finns inre rum att finna i en ytlig värld.
Jag provar nya vägar och lämnar nya spår.
Inget tydligt mål men så mycket att möta.
Livet är för stort för oss att leva rätt.

Bra men slitsam vecka

Första hela veckan avklarad med gott resultat på jobbet. Jag känner mig aningen tafatt, trött och lite förvirrad över allt nytt och har ännu inte hunnit bygga upp något jättestort engagemang. Det är ju så i början. Man kan inte komma in och känna och tycka som de som jobbat där under en längre tid. Men på det stora hela känns det otroligt bra!
Jag känner mig välkommen, har fått en bra introduktion med chefen och har fått en känsla för hur pedagogiken och barnsynen fungerar på avdelningen. De har kommit långt i sina tankar, verkar diskutera och utvecklas mycket, har ganska höga krav på sig och ganska mycket planeringstid och jag tror att jag kommer att trivas superbra så småningom!

Vi var på föreläsning med Ann Åberg (Lyssnandets pedagogik) i onsdags. Det var toppen att få börja med en sådan inspirationsföreläsning första veckan. De frågor som jag tyckte var mest intressanta var:

-Hur får vi barnen delaktiga i dokumentationen? och

-Hur gör vi för att det blir ett verktyg för utveckling och lärande istället för minnesdokumentation?


Här är en lista på de arbetsläder som jag fick nu när jag började (som inspiration för andra pedagoger som vill pressa på rektorerna i förskolan lite):

Luvtröja
Jeans
Chinos
T-shirts (2st)
Långärmad t-shirt
Jeansskjorta
Väst
Täckbyxor
Täckjacka med urtagbar fleecetröja
Överdragsbyxor

Allt var snyggt och bekvämt och satt bra så nu kan jag jobba med färg, lim, is, lera etc utan risk att förstöra mina privata kläder. Lyx eller självklarhet??


Bättre tider


Hur är livet i er stad? Och känslorna ni har? Är det samma för er som för alla oss här i Götet?

Jag är nog inte sådär himla snäll som en ängel. Det kan hända att jag framstår som aningen mer känslokall med åren och erfarenheterna fast det egentligen är tvärt om när jag tänker tillbaka. Men vet ni vad? Det gör absolut inget. Man kan inte göra mer än så gott man kan.

Nu ska jag äta linsbiffar som min älskade har lagat och kanske även dricka några öl i väntan på bättre tider. =)

Jag tycker om alla hur som helst! Pussar!

Julbilder

Få bilder hann vi med att fota under julresan. Oftast var det helt enkelt för kallt eller för mycket att göra för att orka ta upp kameran. Men här kommer ett litet utdrag...



Hemma hos mamma.



Knytte-Mejan!



Julmat till fåglarna.



YoYo.



Julafton i Järvsöbacken.



Julklapp.



Julpuss.



Hopping and shopping i Ljusdal.



Play.



Brunch på String.

Pepparkaksbak

Bättre sent än aldrig! Kan ju kanske spara dem till nästa jul...


Tandläkarbesök

Jag klarade av tandläkarbesöket mycket bra. Var lite virrig till en början och lyckades inte komma på hur jag brukar skriva min namnteckning. Hoppar över den raden och ska skriva datum... 08... nej fel år... stryker över... 10/13 ...nej... ändrar siffrorna till 13/10 - 10... ah... stryker över.... 01 ska det ju vara, 1 som i januari... tappar papperet... Janne säger att jag inte behöver fylla i och tar papperet och jag staplar fram och hälsar nervöst på tandläkaren som står och väntar med utsträckt hand och vänligt leende. Leendet tar bort lite av det pinsamma i att han sett min totala förvirring.

Själva besöket gick bra sen. Tandläkaren var lugn, försiktig och trevlig. Jag var stel som en pinne och låg mest och tänkte på vad jag skulle göra om han lyfte något av de där obehagliga instrumenten som hängde i stället framför näsan på mig och reagerade lite sent när jag blev tillsagd att öppna munnen. Men sedan öppnade jag munnen, tandläkaren tittade och kände. Jag beundrade Jannes lugn då han skämtade lite lätt med tandläkaren och sköterskan. Tandläkaren tryckte på några ställen. Det ilade mindre än förväntat. Tandläkaren gav sin dom, gjorde sitt jobb och jag gick därifrån utan större smärta. In i hissen. Ut ur bubblan. Andades ut. Torkade av svetten. Den här gången gick det bra. Det blir mindre läskigt för varje gång det går bra.

Dagens

Dagens tips: fynda mysiga tröjor på Stadiums superbilliga rea.

Dagens utmaning: boka tandläkartid.

Dagens återupptäckta: varm nyponsoppa med glass.

Dagens pirr i magen: såg att sambon skissat ett hjärta med texten "Line" i sitt pluggblock.

Hem...

På tåget igen... Snart hemma...

Det har varit tre roliga men påfrestande veckor. Hinna träffa alla. Mamma, Anne, Meja, Anders, Jojjo, Hasse, Elin, Viktoria, Carro, mormor, moster-Tina, Love, Molly, Ann, Håkan, Jonas, Karin, Helena, Torsten, svägerska-Tina, Tompa, Aslan, Emil, pappa, Jonna...

Planera, packa, resa, packa, passa tiden, bära, resa, försenad, planera, ändra planer, packa om, vänta, packa igen, dra och släpa, ändra igen, hinna med. Sova på en soffa, bakom en soffa, på en madrass, på en luftmadrass. Få fika, få frukost, få middag, få ta mer, få vänta, få macka om man vill... Tack, tack alla för er gästvänlighet! Jag vill inte verka otacksam men oj vad jag längtar hem! Få handla, laga mat, äta, sova, gå ut och allt annat utan att känna att man tränger sig på eller är ivägen eller tar för mycket eller måste rätta sig...

Det blir inget mer resande nu på et tag.

De som vill träffa mig de närmaste månaderna är välkomna ner till Göteborg. Så står vi för mat och husrum åt den som vill.

I mitt huvud i natt

Jag drömde att jag fick en son... Det gjorde inte ont. Att föda alltså. Hela släkten var med och pappa bjöd på julbord efteråt. Jag åt lax. När jag såg mitt barn första gången tänkte jag att han såg lite underlig ut men att jag fick lov att tycka om honom ändå eftersom han var min. Egon Noel Sebastian bestämde jag mig i drömmen för att han skulle heta. Många namn är bra. Det låter kungligt tänkte jag. Jag hade stora planer för Egon. Jag skulle lära honom om vulkaner och rymden och annat läskigt. Han skulle gå på förskola i Vasastan och ha rosa fleecetröja så att man skulle se direkt vilka som var de könsdömande förskollärarna. Knallrosa. Ingen himla ful grisrosa. Jag var mycket bestämd med detta.

Vaknade upp. Tänkte att något fel är det nog på mig...?