Motto

Man behöver inte vara den man är. Man ska vara den man vill vara.

Jag funderade idag efter en liten diskussion med sambon och kom fram till mitt nya motto att fundera på när jag inte vet vem jag är.


Fredag: Jag vill vara lite mer såhär idag. Filosofiskt lugn. Te och inbjudningar. Sedan är det dags att gå och köpa en schal och en flaska fint rött vin. Det är jag. Idag. Anpassad efter dagen.

Pestokyckling

På begäran kommer här receptet på den pestokyckling som jag lagat ett par gånger:

4 portioner

4 kycklingfiléer
100g pesto
100 g fetaost
1 dl grädde

Tina kycklingen och skär ett djupt snitt längs sidan. Blanda peston och grädden i en skål. Skär fetaosten i tärningar. Peta in pestoröran och fetaosten i kycklingen. Det blir ganska kladdigt. Det ska vara kladdigt! =D Krydda med lite timjan och salt utanpå filéerna.

Stek sedan kyckligen i en traktörpanna med lock på låg värme.

Alternativt stek kycklingen på hög värme i en stekpanna kort på varje sida. Lägg den sedan i en ugnsform och tillaga den färdigt i ugn.

Slutligen servera med valfritt tillbehör. =) Jag väljer ris, tzatziki, körsbärstomater och ruccolasallad... och förstås en flaska El Molino!

Sol

En supertrevlig helg! Både Elin och pappa har varit här och vi har ätit och druckit massa gott, spelat spel, tittat på melodifestivalen, shoppat och promenerat i ett soligt Skövde.


 

image107

Sedan har jag fortsatt med inbjudningarna till festen. Jag lovar att jobba på med dem nu de närmaste dagarna så att de blir färdiga och kan skickas! Hälften kvar ungefär...

image109

Ikväll har jag kollat på "Juno". Ovanligt bra film! Se den om ni har tråkigt. Nu ska jag gå och sova...

 


Manu Chao

Jag hade glömt hur mycket jag gillar Manu Chao!! Jag och David har Manu-Chao-maraton här hemma. Musiken har alltid påmint mig om semester och resor och kärlek och värme och fest och frihet.


image106

Appropå semster så är detta en av mina favorit-semesterbilder. Malibu beach på norra delen av Koh Phagnan. Ljuset, berget, stranden, havet...

Jag hoppas att jag får chansen att upptäcka många fler platser som denna.

Kakel, lampa och skog.

Nu har vi kakel i köket! Vi kom över glasmosaik till ett bra pris på  Bauhaus. Det börjar bli ordning och reda.

image99




Vi gick och tittade på dyra lampor och kom på att vi kunde göra ett försök att tillverka en egen lampa istället. En taklampa till vardagsrummet. Vi var lite oeniga om hur vi skulle göra till en början bara och jag gav upp striden mot lampan så fick David avsluta jobbet. Såhär blev resultatet:


image101   image102


Jag är nöjd i alla fall.


Däremot är jag inte lika nöjd med den fototapet vi gjorde ett försök att sätta upp. Hur vi än vände och vred så fick vi inte tapeten att passa ihop.

image103


Arken var olika stora. Vi fick pengarna tillbaka men det var lördagseftermiddagens arbete förgäves. Surt sa räven. Vi har inte bestämt vad vi ska göra med den väggen nu...


Ny design


Har fixat lite ny design på bloggen idag. Vad tycks?






Dagens tips till er som inte hört Flogging Molloys låt "If I ever leave this world alive": Den är bra! Lyssna!




Liten sten

Man behöver inte kasta en stor sten för att se ringar på vattnet.




Men ibland känner jag för att kasta mig i själv. Helst göra bomben så att allt svämmar över.