Puzzle

Musiken som spelas mest i nya lurarna:
Parken - Låt mig få följa dig ner
Laleh - Kom Tilda

Ibland vill man bara att någon ska komma in och röja upp i ens liv. Sätta självförtroendet tillbaka där det var. Bit för bit lägga färdigt pusslet så att man ser helheten.


 
Jag hade en diskussion med syster för ett tag sen om att det finns två typer av människor.

Det finns de som får höra att de är feta och som reagerar med att ge sig ut och springa. De behöver bli peppade för att ta tag i saker. Någon som säger till dem hur man ska lösa något. De hittar de lösningar när det kommer svåra dagar med mycket press. När allt flyter så blir de mer likgiltiga.

Sedan finns den andra kategorin. De som får höra att de är feta och reagerar med att köpa världens största godispåse. Eller vinflaska. Som blir passiva och inte kan få nog med tröst. När de får positiv kritik känner de sig duktiga, vilket resulterar i att de vill bli ännu duktigare. De blir kreativa och får lättare att ta tag i saker när ingen piskar dem.


Om kommunikation och relationer...

Du pratar väl aldrig på samma sätt med olika människor eftersom du har olika relationer till dem? Det du säger tas uppenbarligen helt olika beroende på vem som hör det. Något du kläckt ur dig aningen ogenomtänkt men som ett vänligt menat råd kan tas som en kränkning av någon, som ett skämt av en annan eller som en inställsam attityd av en tredje.

Det är därför skitsvårt att vara alla till lags eller att förändra någon annans sätt att kommunicera. Som i de flesta fall så tror jag att det ger mest att börja med sig själv.

Men hur ska man tänka då? Hur lyckas man bra i sina relationer med olika personer? Jag har några idéer men jag vet inte om det fungerar helt. Vad tror ni?

>Var tydlig, rak och öppen i din kommunikation.
>Var anpassningsbar och försök lära dig av andras sätt att kommunicera.
>Le, visa att du är vänligt inställd och förvänta dig det bästa från andra människor.
>Tro att du är en person som andra vill umgås med.

MacBook

Om några dagar kommer de här finfina prylarna hem till mig. =D

Min dator

Min väska

Tänk vad fantastiskt att jag skulle bli ägare till en Mac tillslut... Lycka!

Vår eller vinter eller bara märklig tid?

Idag lyser solen! Jag har varit ute och promenerat, fotat och fikat. Lite kyligt fortfarande men skönt att komma ut över huvud taget. Alla barn har rätt till ett (frilufts)liv! Om en liten stund blir det ännu en promenad. Denna gång till MediaMarkt för att kolla på dator och tv. =)

Har ni tänkt på att slumpen inte är ett särskilt konstigt fenomen egentligen. För tänk alla situationer när det skulle kunna hända något märkvärdigt fast det inte gör det. Om man tänker så så är det faktiskt inte särkilt konstigt att det ibland uppstår väldigt märkvärdiga tillfälligheter.

Igår kväll testade jag att göra lite light-art med kameran. Verkligen kul! Men ganska svårt att lysa på rätt ställe.




Livet är en lekplats - lev (med) det

Ger man sig in i leken så får man leken tåla. Så är det. Ibland inser man att det bara är att sitta där och bita i sitt sura äpple. Ibland får man ett riktigt gott äpple och då ska man försöka njuta av det så länge det varar. I värsta fall sätter man äpplet i halsen, men det brukar lossna förr eller senare.




God kväll!

En dag av misstro

En dag när självförtroendet sviker. Det känns omöjligt att få ett vanligt jobb. Inte för att någon har svarat än, men jag tror inte att det är så lätt när man inte har kontakter än. Jag får gå och vara fattig. Skit samma. Jag överlever ju iaf.

Min dator ligger stendöd i en av mina kassar. Måste förmodligen köpa ny.

Hundra ofärdiga projekt på min lista. Men ingen ork. Helgen var skitrolig men nu är den över och kroppen är öm från den hårda isen som slagit mig överallt.

Är tillbaka i Skövde nu några dagar, men det känns inte helt bra. Är inte hemma någonstans. Tom och svag. Ingen mening att hitta trygghet någonstans eftersom jag flyttar runt hela tiden.

Glömde nyckarna hos mamma också. Det är kortslutning i min hjärna. Det var ju därför jag åkte ner hit. Får be henne skicka dem på posten.

Dum och ensam. Tittar ut genom fönstret och känner mig lika tråkig som den grå himlen. Lika sur som den blöta marken.

En annan dag kommer solen att skina. Men inte idag.

Den går hit den går dit den går runt en liten bit

Imorgon bär det av till Järvsö. Och nästa vecka tillbaka till Skövde. Och sen tillbaka till mamma och Enköping och Västerås. Och sen till Spanien. Jag vet inte vilken fot jag ska stå på eller var jag hör hemma fast det är mycket roligt att se fram emot! Men jag längtar efter stillheten i min lägenhet mer än något annat... Jag var där idag igen. Har börjat planera hur jag ska göra iordning. Med mina saker. Bara mitt. Bara jag.

Kvar på inköpslistan:
Vit väggfärg (nåt byggvaruhus)
Kakeldekor (Lagerhaus)
Vägg-tv
Tallrikar (på loppis)
Kastruller
Traktörpanna
Stekspade
Sänglampa
Sängstomme (IKEA)
Resårbotten x2 (IKEA)
Bäddmadrass (IKEA)

Målade en tavla igår som jag ska ha i köket... Ska göra en av Johnny Depp också. =)


Kul grej

Bara L.

1. Vad heter du?: Line
2. Ett ord på fyra bokstäver: Låda
3. Flicknamn: Leia
4. Pojknamn: Laban
5. Yrke: Lärare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Leggings
8. Mat: Laxpudding
9. Sak i badrummet: Lotion
10. Plats/stad: London
11. En orsak att vara sen: Lathet
12. Något man skriker: Lägg av!
13. Film: Låt den rätte komma in
14. Något man dricker: Lingondricka
15. Band: Laakso
16. Djur: Lama
17. Gatunamn: Lyckostigen
18. Bil: Lada
19. Sång: Live tomorrow

All in

Vi är mer lika än vad jag först anade när jag lärde känna henne. Hon tänker som jag... Det ska vara 100%. Inget mindre än det. Inte 99. Helt hundra. Alla rätt. Då först vågar jag satsa något igen. Och då går jag all in.

Men det är inte möjligt just nu. Jag är faktiskt nöjd som det är för tillfället.



Jag fick se lägenheten igår och längtar helt galet mycket efter att få flytta in!

Plus: Det ingår parkeringsplats. Stort kök. Breda fönsterbrädor som man kan sitta på. Verkar vara bra grannar, bra uteplats, stort förråd och bra tvättstuga. Nära centrum. Nära till vänner. Jag får måla om och fixa som jag vill.
Minus: Det kommer att bli lite trångt med alla mina saker i sov/vardagsrummet. Inget badkar.

Jag kommer att trivas i Västerås. Det är jag övertygad om. Ska bara komma på något vettigt att göra. Hitta något slags jobb. Det blir morgondagens projekt...



Mest i lurarna nowadays:

Hoffmaestro & Chraa - Highway man
Hoffmaestro & Chraa - Seize the day
Parken - Vad ska vi göra med Henry
Markus Krunegård - Samma Nätter Väntar Alla
Hello Saferide - Anna
Ska-P - Legalización

Chubby Parker - King Kong Kitchie Kitchie Ki-Me

På gång..

Fredagkväll hemma hos mamma... Skriva jobbansökningar, sallad, ett glas vin, fika med grannen, gitarr, bastu...

Idag har jag bockat av några grejer på listan. Jag har bland annat ringt hundra samtal, postat brev och lånat massa grejer på biblioteket. Spansk ordbok, grammatikbok, spanskakurs för nybörjare på VHS och på CD, faktabok om andalusien, lonely planet....

Jag ska snart börja med projekt måla tavlor... Som med största säkerhet kommer att bli misslyckade och skapa frustration, men ett försök krävs!
På måndag kväll ska jag och Kristina duka upp målargrejerna på golvet och sen ska jag sova kvar och hjälpa henne flytta på tisdag. Det ska bli trevligt!

Men jag saknar er i Skövde. Det känns konstigt att inte vara där...


Lugn



Då var man hemma hos mamma. Undrar lite vad jag ska göra med dagarna nu fram till Spanien. Försöker ta tag i lite av varje och har skrivit en lång to-do-list som jag sakta men säkert börjat beta av punkt för punkt.

Det är massa snö här. Våren dröjer lite till. Det gör inget.




Ordning och reda

Idag skrev vi på papper. Lägenheten är såld. Nu har jag packat lilla bilen full. Jag har förnekat den här flytten men jag måste inse det nu. Jag åker om ett par timmar. Min tid i Skövde är över. Konstigt i magen.


Tips till mig själv för att skapa ordning i en något förvirrad tillvaro:

1. Skriv listor.
2. Betala räkningar... helst i tid!
2. Gå igeonom och rensa bland mina saker.
4. Ta det lugnt hemma hos mamma.
5. Planera för resan.
6. Planera för lägenheten.
7. Fota mer.
8. Skriv mer blogg.

Skräp

Har varit till sopstationen och slängt massa skräp från bostadsrättsföreningen. Grenar, brädor, en gammal tvättmaskin, handfat, stolar, hatthyllor, en julgran, kakelplattor mm.... Mycket dålig uppslutning av folk måste jag säga. Vi var fyra tjejer, alla i åldern 23-27 som var de som ställde upp och bar hela föreningens skit. Det gjorde vi bra. Sex starka armar plus mina två ganska klena men arbetsvilliga.

En av tjejerna berättade att hon hade pratat med ordföranden i föreningen som haft en teknisk fråga som han påstod att hon borde känna till något om. Hon tänkte förstås att "Aha, han frågar mig i egenskap av ingenjör. Men han hade svarat att det var i egenskap av kvinna eftersom det hade med tvättmaskinen att göra." Jahaja. Hon bara skrattade. Gamla gubbar borde få lov att gå kurs i livskunskap och allmänt hyfs.

Nu ska jag iväg och städa festlokalen från igår. Sen ska vi basta och grilla. Mycket trevligt!

Reggae!

Jag kan vara sjuk vilken annan dag som helst. Jag har sett fram emot ikväll så länge. Planerat, ordnat temakläder och velat ha ordentligt kul sista festen innan jag flyttar från stan. Så nu ignorerar jag alla kroppens signaler om att den behöver vila och går tillbaka till festen och tar på mig mina pigga ögon. Sådeså!

Att släppa

Att stanna till här blev att bryta för tidigt. Att gå vidare känns oärligt. Att åka tillbaka känns som att slicka på en sten. Men allt det måste göras nu.

Dags att släppa snart. Glöm helst vad jag sa. När jag går kommer jag att önska att du inte visste. För du vet du hade fel när du sa att jag var rätt.

Jag kommer att hålla hårt om halsen på min vän och tillsammans ska vi sitta här i huset och vända ryggen mot de andra. Mot allt det som jag fått.

Det är ogreppbart just nu men kanske känns det annorlunda imorgon. Om du ger mig bara ett glas och sjunger en sång. Jag orkar inte äta mera sten.