Line Blomberg

Det är jag! Nu är man en gift kvinna. Det är vuxenpoäng på det har jag hört... Idag är jag supertrött och lite bakfull, men lycklig!!

Vi hade vigseln i fredags kväll på verandan med utsikt över vattnet. Vi var lite nervösa. Jag vet inte riktigt varför man blir nervös egentligen. Man vet ju vad man ska säga! Det var i alla fall över på ett par minuter. Men det var ett stort tillfälle!
Efter vigseln åkte vi och åt middag med våra vittnen och sent på kvällen blev vi ensamma kvar. Då tog vi en paddeltur. Det var så lugnt och skönt och stilla på sjön. Helt underbart!



Sen var det dags för festen igår. Jag tyckte att det var nervöst och lite panikartat när alla kom, men efter en liten stund slappnade jag av och kunde njuta av att hälsa på alla. Jag var så lycklig att ha alla samlade! Kvällen fortsatte med presentöppning, sång, musik, tal, middag, tårta, massor med vin, dans, grillning och nakenbad...

När vi kom hem satte vi oss och tittade på alla kort och presenter och räknade ihop pengarna som vi fått. Det var sammanlagt 36450 kr att åka på bröllopsresa för.



Alla har varit så otroligt generösa och dessutom hjälpt till med festen, fixat mat och gjort det till en helt underbar dag! Jag är så lycklig för att det kom så många och att alla verkar ha haft roligt. Och jag är jättelycklig för att systrarna och pappa och Anders spelade och sjöng så fint och för att alla sa så fina saker. Mammas tal och Angelicas tal och tjejernas tal... det är oförglömligt. Dessutom är jag vansinnigt lycklig för min fina möhippebok som jag fick!

Men allra mest lycklig är jag för att det nu är över. Nu är jag din.



I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
Theres no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours



Idag!

Idag smäller det! Sex timmar kvar till vigsel. =)

Jag har varit ganska nervös de senaste dagarna. Men nu känns det lite lugnare. Vi sitter i solen utanför Davids mamma och har det bra...

5 dagar kvar!

Det känns fortfarande ganska avlägset. Jag kan inte fatta att det bara är fem dagar kvar. Vad händer med tiden egentligen?


Igår var vi iväg och gjorde stan på kvällen. Först bio, sedan foboll och öl och nachos på ett ställe som hette Viktoria.

Idag blir det lite mera shopping innna vi drar hem till Skövde igen.


6 dagar kvar!

Midsommar igår! Det firades i en lada utanför kungsbacka med Jonas och Marie och Jonas vänner. Mycket trevligt trots kyla, vind och regn! Det är väldigt vackert där vid havet på västkusten. Vi sjöng och dansade och vi åt sill och potatis och sallad och gräddfil med gräslök som vi tagit med oss i vår lilla kylväska. En sån där som man får i utbyte mot en 25-kronorsbonuscheck på ICA. Superbra! Den ska med på fler fester!



Jag var nykter och körde hem sedan. Det händer inte många midsommaraftnar. =) Jag och David pratade i bilen på väg hem om vad härligt det skulle vara att bosätta sig sådär vid vattnet. Men inte till vilket pris som helst. Kanske inte mot att man måste bo långt ifrån alla nära och kära. Kanske inte mot en boendekostnad på 20 000 i månaden. Kanske inte om det sa vara så tråkigt midsommarväder. Nä, man vet aldrig vart man hamnar nästa gång det är dags att flytta.

Världen är stor, möjligheterna är många men valen är svåra.

8 dagar kvar!

Det har uppstått lite komplikationer. Men det blir nog inte något problem i slutändan. Det går nog att lösa. Det är bara jobbigt att behöva besvära folk med mer jobb. Skulle kännas lättare att ta hand om skiten själv.

Nu drar vi till Göteborg! Hoppas det blir trevligt trots det dåliga vädret som väntas på västkusten.

Ha en trevlig midsommar!

9 dagar kvar...

Trist att Sverige förlorade. Trist att de spelade så trist.

Citat från förskolan:
Pojke 6 år håller en pinne mot munnen: "Du är Lars Lagerbäck, vad har du att säga om det svenska landslaget?"
Pojke tre år får pinnen riktad mot munnen: "Eh... hej!"

Jag kom på att av mina sista sju dagar på jobbet så stänger jag förskolan 6 av dem. Underligt schema men det känns ganska skönt ändå. Får sova på morgonen och hinner avsluta allt i lugn och ro. Sen ska jag hoppa in och jobba två veckor på sammanslagningen i juli, men det blir ju liksom inte samma sak... Lika bra att passa på att säga hejdå till alla innan dess.

10 dagar kvar...

Jättespännande!! Lite nervös. Har kommit på lite nya idéer och detaljer idag inför festen... Jag ringer varje dag och trakasserar alla vänner och familj med frågor och planer. =) Hoppas de står ut med mig.

Saknar Anne! Men hon har det bra i Kroatien med obegränsat med glass och sol skrev hon idag.

Jag beställde rostbiff från Coop och Lax från ICA idag. Så det är bara att hämta färdigskivat och klart på festdagen.

Vi har bestämt oss för att åka till Göteborg över midsommar. Ska bo i Angelicas lägenhet över helgen och ska shoppa och gå på midsommarfest med Jonas och Marie i Kungsbacka.

11 dagar kvar...

Nu känner jag mig lite lugnare. Igår satt jag vid datorn till klockan halv tre på natten och skrev inköpslistor, packlistor och listor på vem som ska göra vad och vilka som ska vara med osv... Idag har vi tagit tag i grejer och kollat upp priser och tider och planerat så nu känns allt mer kontrollerat igen.

Fick hetsa runt hela stan för att hitta en guldsmed som kunde gravera ringarna på en vecka. Hittade en tillslut så nu ska vi hämta dem innan vi åker nästa onsdag.
Viktoria är en guldklimp som ska hjälpa mig med håret både på torsdagen och på lördagsmorgonen så jag kan se lite snyggare ut på kalaset.

12 dagar kvar...

Igår kom hela grabbgänget instormande och skrek och härjade och hämtade David för hans svensexa. Jag ägnade dagen åt att umgås med Marie. Vi råkade shoppa upp lite pengar på stan och sen gick vi hem till mig och käkade, kollade på fotbollen, gjorde chokladpudding och drack öl och "dagens" och sjöng singstar. Mycket trevligt!
Två tjejer till kom förbi lite senare och tanken var att vi skulle gå ut på Husaren, men när vi precis var på väg att gå så ringde en sliten David och bad mig hämta honom. =) De verkade ha haft roligt iaf!

Vi kollade lite kläder till David igen i förrgår. Det gick sådär. Fortfarande ingenting bestämt. Han får väl gifta sig naken. =)

Jag har inga skor än heller.

Vi skulle kanske ta och lämna in ringarna också så att vi får dem graverade. Det hade jag glömt. Kom på igår.

Jag har börjat packa lite iaf. Det är mycket som ska kommas ihåg.

Jag har inte ens koll på hur många det blir på festen. Några är ju osäkra, men det ser ut att bli runt 80.

Ska ringa pappa och fråga om korven. Han skulle beställa Henkare från Tjurskallen.

Vi ska skriva ut festprogram också...

Tänka tänka... Vad mer ska göras?

Ringa Viktoria och planera friserandet... Vet inte om hon har någon plan för mitt hår och om jag måste boka tid på salongen.

Köpa presenter också... till serveringskillarna och andra som hjälpt till. Måste fråga Thomas hur många de blir...

Borde kanske förbereda tackkort också.

Jag som trodde att vi hade planerat så bra och att det var lång tid kvar. Borde jag känna mig stressad? Nej, det löser sig nog.

Möhippa!

I lördags hade vännerna möhippa för mig. Det var helt galet och jättekul! Jag är mycket glad att jag har så underbara vänner som inte bara går in för att göra bort mig. Nej, de hade verkligen lagt ner mycket energi och pengar på att göra det till en så rolig och minnesvärd dag för mig som möjligt. Jag kände mig väldigt bortskämd hela tiden.

Kortfattat gick det till såhär:

Jag blev hämtad av en mystisk man på motorcykel =) och skjutsad in till Enköping där alla väntade för en hotellfrukost på Park Astoria. Jag fick en väska med saker som skulle användas under dagen och en slöja att ha på mig.
Sedan åkte vi nedcabbat till Västerås. Där fick jag ett kuvert med trehundra kronor och instruktionen att handla en klänning till kvällen vilket jag gjorde. Tillbaka ut till bilen och fick ögonbindel på.
Vi åker en stund och när jag klivit ur bilen får jag en chock när jag får se skylten: FALLSKÄRMSHOPPNING... Börjar gråta och skaka och beter mig men samlar mig snart och inser på vägen upp i planet att det troligtvis kommer bli kul. Det var det! Otroligt häftigt!
Efter det var jag väldigt trött och lite åksjuk i bilen på väg till Hummelsta. Där åt vi lunch och badade i poolen hos Jonnas föräldrar. Precis vad jag behövde då! En lugn stund att samla mig, bad och en fräsch drink.
Sedan tillbaka till Enköping och in en vända på Marias examensfest. Trevligt att jag hann titta förbi några minuter. Sedan fick jag ansiktsmask, sprayburk och mall. Med hjälp av detta skulle jag spraylacka ett hjärta på min bil Det blev så snyggt! =)
Sedan gick vi upp på stan igen och in på ett ställe där jag fick massage i 75 min. När det var klart blev jag hämtad och skjutsad till mina föräldrar där jag mötte upp alla tjejerna igen och vi åt middag (hummer, kräftor, romsås och massa andra godsaker). Efter middagen fikade vi med glasstårta och jordgubbar och vi satt och pratade och hade hur trevligt som helst!
Lite senare på kvällen gjorde Viktoria i ordning mig i håret och sminkade mig och vi åkte till Enköping och gick in på stadsfesten. Några glas vin senare skjutsade Anne mig hem till Jocke där David var och vid femtiden på morgonen cyklade vi tillbaka till Grillby och stupade i säng.


På söndagen var jag helt död. Vi badade och åkte hem till Skövde igen. Fortfarande knappt vid medvetande klockan sex på måndag morgon var det dags att pallra sig upp för en heldag med shopping i Ullared med jobbarkompisarna. Det blev en lång dag men det vär jättekul och jag handlade massor med grejer.

Har fortfarande inte hämtat mig helt. =) Känner mig trött och lite förvirrad fortfarande... Men nu är det bara drygt två veckor kvar till bröllopet. Längtar så mycket för det kommer bli kul! Men jag längtar samtidigt efter att allt ska vara över och vi bara får njuta själva av semestern och tiden för varandra. Saknar David jättemycket nu när vi inte ses den här veckan för vi jobbar olika tider. Han sover när jag går på morgonen och jag sover när han kommer hem på kvällen.

Ett skadat revben

Ingen fara på taket. Verkar som en liten spricka. Det skulle troligtvis ta två veckor att läka. Så länge får jag lära mig att sova på fel sida. =)

Om att ta sitt jobb på för stort allvar

Jag råkade höra människor på tv som pratar om sitt arbete... "Du får inte låta familjen komma ivägen för ditt arbete." "Jag har förstått nu vad det är att arbeta i lag." "Just nu måste du fokusera på din karriär och ingenting får komma emellan." "Det är viktigt att välja en flickvän som inte står i vägen för ditt jobb."

Jag taggade förstås till. Vad är det för människor som tänker på detta sätt? Hur blev de uppfostrade egentligen? Vad har de blivit intalade? Att man blir lycklig av hårt arbete? Jag trodde den gamla myten var genomskådad för länge sen. Jag hörde en gång någon säga att ingen någonsin har legat på dödsbädden och önskat att de hade haft mer tid att arbeta. Kan kanske vara så. När man verkligen förstår vad som är viktigt så spelar det inte så stor roll vad du gjort och åstadkommit. Det viktiga är människorna du träffat och skrattat, gråtit och levt tillsammans med. Känslorna du haft och kunskapen du fått av att leva i samspel med andra.

Den dagen du väljer bort en flickvän för att sitta på dominikanska republiken och i tv deklarera att du gör ett mycket viktigt jobb med att "bring skateboarding to the world"... ja då har man kört vilse i sitt eget ego. Visst ingår arbete i vårt samhälle och det är en naturlig del av livet. Vissa dagar måsta man arbeta hårt för att över huvud taget ta sig ur sängen. Många dagar behöver man känna att man åstadkommer något viktigt för sig själv och för sina medmänniskor. Men man är nog ute och cyklar om man tror att det är vad livet går ut på och att allt skulle stanna upp utan dig.

Det spelar ingen roll om ditt jobb är att åka skateboard, vara hemmafru eller vara president... den dagen du tror att världen inte kan leva utan ditt arbete så har du tagit dig själv på för stort allvar. Och den dagen du väljer att kasta bort dina nära och kära för att få uppmärksamhet så har du slutat leva ditt eget liv.