Ain't Nobody's Busines


Lyckad dag

Grymt skön dag... Med bilen fullpackad med vänner, varm choklad, mackor och bullar drog vi upp till Ryds grottor och sladdade med bilen i snön, byggde en snögubbe, hade snöbollskrig, fikade och kollade på det lilla av utsikten vi kunde se i dimman. Sedan åkte vi tillbaka och bakade paj, rökte vattenpipa och kollade på skräckfilm. Kan man ha trevligare?

Dessutom råkar jag ha underbara människor runt mig som fixar. Pappa ska hjälpa mig att flytta grejerna, jag ska få bo och ställa alla mina saker hos mamma så länge, Kristina har ordnat med lägenhet åt mig i Västerås. Planerna efter flytten innefattar lite olika jobb och resor. Allt ordnar sig och det ska bli skoj. Men jag lämnar mycket... Sjukt mycket...

Hahaha

Jag döööör! Dagens träningspass för magen kom när jag läste detta i en blogg:

Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)


21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.

(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.

(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.

(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.

(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)


Ingen av de omkomna hade livshotande skador

(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.

(Han måste ha flugit fram)


Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.

(Nähä...?)

Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.

(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.

(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.

(Inte undra på!!)

Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.

(Vad blir då festmat?)

Dagen:

Lam pojke bortsprungen.

(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.

(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)


Polisen grep torsk i fiskhamnen.

(Var hittar man annars torsk?)


Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.

(Yeah right!)

Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.

(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.

(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)


Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på

Finlandsfärjor??)


Blingbling

Jag är trött... Men börjar skaffa mig lite planer för framtiden. Det är nära nu. Flytt och allting. Mitt nya liv. Igen. Man börjar om och börjar om hela tiden. Den här gången har jag dock inte så stora förhoppningar om något bestående som jag haft tidigare. Inget kan någonsin bli precis så som man tänkt sig vet ni. Men det känns riktigt bra! Tro det eller ej...

Idag har jag äntligen bytt ut den besvärliga långa läkstaven i läppen till en sån här lite goding. Ringen får vänta ett tag till.


Bra grejer:






Senaste veckan...

Senaste veckan:

Fredag: Inflyttningsfest hos en vän. Kåren.
Lördag: Promenad och fika med en vän, fest hos en anan vän, pulkaåkning i Boulogner, roadtrip till KSS, efterfest med sallad.
Söndag: Grillning på Billingen med några vänner.
Måndag: Bullbak och folksamling hemma hos oss.
Tisdag: Filmkväll hos en vän.
Onsdag: Middag med en vän, kort förfest och lekar hos en annan vän och sedan kåren.
Torsdag: Music-quiz på Harrys med ett gäng vänner

...och snart är det helg igen. =)

Det finns alltid något att göra. Det kommer att bli en omställning att flytta härifrån.

Nära

En god vän, ett gott skratt, en mjuk hand, en trygg famn.

Ger så mycket. Kräver så lite.




Det är så lätt att bli kvar...

Tattoo

Igår följde jag med min vän som skulle tatuera sig. Det blev asfint och jag blev avundsjuk. Nu har jag funderat länge nog. Dags att bara bestämma sig och boka tid. Jag vill ha något skrivet på min arm...




Världen är vacker. Foto taget genom bilrutan någonstans mellan Örebro och Skövde.



Sweet:
http://www.youtube.com/watch?v=RNnuFyrNEwQ

Nyckel II

Tar en titt på min nyckelknippa... ser att den för tillfället är full av nycklar till alla möjliga lägenheter och hus. Det känns härligt att så många dörrar står öppna för mig. Samtidigt är det en lite sorglig syn när man tänker på att jag har så många hemnycklar men inget eget hem.

Jag vill ha en nyckel som går till något som är mitt alldeles egna, där jag väljer själv vem eller vad som ska släppas in, en plats att bygga upp någon slags rofylld, hemtrevlig känsla. Gärna en skitbra nyckel som jag inte kan tappa bort eller låsa in i bakluckan på bilen eller nåt annat sånt klantigt som jag brukar göra.

Idag fick jag inspiration! Jag tror mig veta vart jag kan hitta en sån nyckel!

Fin dag



Där tröttnade jag på vägen ner och satte mig och dokumenterade det fina vädret. Jag har galen träningsvärk i mage, ben och armar. Men det känns skönt att bli påmind om att man rört på sig för en gångs skull. När min hals blir bra igen ska jag faktiskt följa med Lisa och träna. Om den någonsin ska bli bra igen.

Om 19 dagar är min tid i Skövde slut. Mycket blandade känslor inför det. Jag har fortfarande inte sökt något jobb i Västerås, men det löser sig nog. =)

Snö eller slask?

Igår åkte vi upp på Billingen och provade den lilla skidbacken som finns här i Skövde. Jag tog mig an ett nytt projekt. Att lära mig åka snowboard. Det gick väl förhållandevis bra. Jag ramlade hit och dit men lyckades hålla humöret på topp hela tiden trots svårigheterna med balansen. =) Jag kom ner ett par gånger och lyckades nästan svänga. Vet inte vilket håll som går bäst att svänga åt dock. Saknade skidorna lite mot slutet men på det stora hela var det skitkul. Imorgon ska jag och Lisa upp dit igen!


Jag tänkte idag på hur man ser på varandra. Man får inte önska hur man blir beskriven. Fick man det skulle jag välja många andra ord före snygg. Alla ser på personer omkring dem med sina egna ögon och dömer efter sina egna erfarenheter. Man kan bara fundera över vem man vill vara, försöka bli den personen och sen ändå hoppas på att någon vill se in bakom det de ser och hör.


Jag önskar att jag fick sitta tryggt och nära i någons ficka på tröjan. Men jag har förstått att var och en får lov att gå för egen maskin. Jag ska gå till sängen nu så att jag orkar åka bräda imorgon.

Lägenhetsförsäljning

Lägenheten ligger uppe på hemnet nu. Titta om ni vill. Kansligatan 9A. Så nu får folk se till att buda ordentligt högt. Jag håller tummarna och väntar på ett mirakel så att jag ska ha råd att göra allt jag vill. Jag håller fortfarande på att ta reda på vad det är men jag vet att det behövs pengar. Det behövs alltid pengar.

"So please wont you tell me where the road will end..."

Highwayman är den bästa låten som går i mitt huvud just nu. Inget snack om saken.

Min syster har köpt ett vackert hus i Tyresö förresten. Det är coolt. Vilken dag ska det hända att jag köper ett hus? Kommer jag verkligen vilja ha ett hus nån gång?
Eller duger det med en koja på en strand på Koh Phagnan? Eller ett rum i Oslo? Eller i Barcelona? Eller i Västerås? Eller i Göteborg? Eller en madrass på en god väns golv i Skövde? Vad händer och fötter egentligen? Det vet man aldrig förrän efteråt... Så länge där finns te och så länge jag får ha med mig min gitarr och min dator så blir det nog bra vilket som.

Dagens

Dagens duktiga: Städat lägenheten asmycket.
Dagens bästa köp: Nytt dushdraperi
Dagens längtan: Få lägenheten såld.
Dagens framtidsdröm: Resa långt långt bort, länge länge.
Dagens lyckoögonblick: När jag insåg att jag inte börjar halv sju imorgon.
Dagens sambo: Fina skojiga Lisa.
Dagens sämsta: Fortfarande skitont i halsen.
Dagens bästa: Morgondagen.

Line med is och sol

Idag har jag varit ute och promenerat uppe på Billingen med Katarina och Johanna. Sedan har jag handlat och lagat mat tillsammans med Lisa och Annica. Jag har dessutom varit bort till vår lägenhet och fixat listerna. Imorgon ska vi städa så att den är klar för visning. Det känns skönt att få lite gjort. Jag känner mig lugn idag.

Kvällen ska ägnas åt gitarren och tv:n.

Jag har en ny idé förresten. Eller snarare en gammal idé som jag kanske kan ha möjlighet att förverkliga nu. Håller på att kika på det... Kan hända att jag skriver om det när jag vet mer.

Förresten igen så har jag grubblat på detta med de dåliga tiderna (finanskrisen...) som alla pratar om och hur detta påverkar mig. Jag kom fram till att det inte är särskilt mycket än så länge vad jag märkt av. Jobb verkar det ju ändå finnas. Pengar har jag aldrig haft myciket av. Att tanka bilen är ju faktiskt billigare nu än för ett tag sen och matkostnaderna har jag inte märkt så stor skillnad på.
Jag känner mig också ganska hoppfull inför försäljningen av vår lägenhet. Grannen sålde just sin lägenhet för mycket mer än han begärt. Med tanke på att de är ungefär likadana och i samma skick så borde det inte vara omöjligt att få den såld ganska fort och få åtminstone det vi räknat på.

Pengar är värt mycket om man inte har dem, men så länge man har det man behöver så finns det andra saker som man bör se som viktigare. Eller vill menar jag. Vill se som viktigare...

Jag vill skolka från allt

Jag känner mig just nu ganska otrygg och längtar efter en fast punkt. Jag har alla mina saker i en kasse, allt är i konstant oordning och jag har ingen möjlighet att gömma mig någonstans. Jag är ny på ett jobb som jag inte ska vara kvar på. Jag måste ta tag i att söka ännu ett nytt jobb och förbereda mig på att starta ett nytt liv i en ny stad. Och jag försöker vänja mig vid den ovana tanken att vara ensam. Utan mål, utan trygghet, utan hopp kastar jag mig efter något att hålla fast vid och känner hur kontrollen glider mig ur händerna. Skulle bara vilja sparka bakut och lämna allt åt sitt öde men det är bara att acceptera ångesten nu, ta sig i kragen och börja ordna upp i röran.




"Jag ser gitarren i butiken
symbolen för att skolka
sagan om ett uppror
drömmen om en högre höjd
ett skörövarskepp som blåser rätt in i Los Angeles
och stjärnorna som glittrar
och ingen jävel når mig nånsin mera"