Pestokyckling
På begäran kommer här receptet på den pestokyckling som jag lagat ett par gånger:
4 portioner
4 kycklingfiléer
100g pesto
100 g fetaost
1 dl grädde
Tina kycklingen och skär ett djupt snitt längs sidan. Blanda peston och grädden i en skål. Skär fetaosten i tärningar. Peta in pestoröran och fetaosten i kycklingen. Det blir ganska kladdigt. Det ska vara kladdigt! =D Krydda med lite timjan och salt utanpå filéerna.
Stek sedan kyckligen i en traktörpanna med lock på låg värme.
Alternativt stek kycklingen på hög värme i en stekpanna kort på varje sida. Lägg den sedan i en ugnsform och tillaga den färdigt i ugn.
Slutligen servera med valfritt tillbehör. =) Jag väljer ris, tzatziki, körsbärstomater och ruccolasallad... och förstås en flaska El Molino!
4 portioner
4 kycklingfiléer
100g pesto
100 g fetaost
1 dl grädde
Tina kycklingen och skär ett djupt snitt längs sidan. Blanda peston och grädden i en skål. Skär fetaosten i tärningar. Peta in pestoröran och fetaosten i kycklingen. Det blir ganska kladdigt. Det ska vara kladdigt! =D Krydda med lite timjan och salt utanpå filéerna.
Stek sedan kyckligen i en traktörpanna med lock på låg värme.
Alternativt stek kycklingen på hög värme i en stekpanna kort på varje sida. Lägg den sedan i en ugnsform och tillaga den färdigt i ugn.
Slutligen servera med valfritt tillbehör. =) Jag väljer ris, tzatziki, körsbärstomater och ruccolasallad... och förstås en flaska El Molino!
Skriv någonting:
Trackback