Would you feel better, better, better? Would you feel anything at all?

I'm not sick anymore and everything is starting to feel really good here!



Good things about today:

- Ankie is back from Madrid
- We got a great new teacher in my class
- They have very cheap strawberries at the supermarket so I ate a whole box of them with icecream
- The weater is better so I was at the beach sleeping and reading for hours... soo nice!
- I love the book I'm reading (Bitterfittan)

Somehow I like to be reminded of the bitterfitta in me. Because the bitterness exists and its nice to deal with those thoughts, accept them and sometimes even to love them for their strenght.
I'm almost finished with the book but I wish it would last longer...




Ett av paren sitter på sätena bredvid mig på bussen. De pratar inte med varandra. Hon tittar i en brochyr och han tittar rakt framför sig. Plötsligt vrider han på huvudet och får syn på sin spegelbild i bussfönstret.
"Ah, meine frisur ist kaputt!" säger han och skrattar till medan han drar fingrarna genom det tunna gammelmanshåret.
Frun blir så till sig av denna möjliga öppning att hon börjar skratta hysteriskt. Ett uppskattande men ihåligt kluckande skratt. Hon ser sig om mot oss andra i bussen för att se om någon mer uppfattat detta stordåd i humorväg, men ingen verkar ha uppfattat det roliga. Då skrattar hon ännu mera högljutt och då förstår man hur ovanligt det måste vara i hennes värld att hennes man kryper ur sin tjurighet och bjussar lite på sig själv. Och man förstår att när han väl gör det så gäller det att finnas där med ett uppskattande skratt för att få honom att stanna här ute så länge som möjligt.

...

Varför fortsätter alla olyckliga att leva tillsammans, år efter år? Jag tänker på det när jag äter frukost och ser på alla paren. Att sitta i frukostsalen är som upplagt för bitterfittiga tankar.

...

Kvinnorna här i frukostsalen sitter alla vända mot männen, med kroppen och blicken. Männen sitter antingen frånvända eller tittar rakt fram. Hitintills har jag inte sett ett enda par där mannen sitter vänd mot frun. Till och med när de sitter mitt emot varandra är hans blick någonstans långt bort i horisonten, medan hennes är uppmärksamt fäst vid hans. Ständigt beredd att le eller parera.

Skriv någonting:
Postat av: jan

Watch out so no one steals the bitterfittan when you sleep on the beach. that would be fittigt as we say here in Schweeden.



Have a nice time on the beach with the strawberries and the icecream.



see you in a while

xox

2009-04-21 @ 15:52:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback